Maggy’s spinning marathon ‘Vergeet mij niet’ is een initiatief van modezaak MAGGY’S uit Bunschoten-Spakenburg. Dit jaar viert MAGGY’S haar 20-jarig bestaan. Eigenaresse Maggy Hopman is zelf een groot liefhebber van sporten en spinnen. Zij wilde graag een sportevent organiseren en daaraan een inzamelingsactie verbinden voor een goed doel. Het goede doel was snel gevonden: Alzheimer Nederland. De reden? Maggy’s moeder heeft met deze dementie-ziekte te maken. Hierdoor ervaart Maggy van dichtbij hoe belangrijk het werk is van de stichting Alzheimer Nederland.

Maggy’s spinning marathon ‘Vergeet mij niet’ start op zaterdag 2 juni start om 8.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Op het Oosterpoortplein, naast MAGGY’S en Bruna, komen maar liefst 25 spinningfietsen te staan. Doel is dat er zoveel mogelijk deelnemers mee doen, zodat er de hele dag geen enkele spinningsfiets ‘vrij’ is. Iedereen kan meedoen om deze sportieve inzamelingsactie tot een groot succes te maken. Schrijf je hier in om deel te nemen.

Wat gebeurt er met het ingezamelde geld?

Het geld dat wordt binnengehaald met de inzamelingsactie Vergeet Mij Niet – MAGGY’S is bestemd voor Alzheimer Nederland en het Alzheimer Café Bunschoten-Spakenburg. Twee derde van het geld komt ten goede aan twee belangrijke onderzoeken die in opdracht van Alzheimer Nederland worden uitgevoerd door het VU Universiteit Medisch Centrum Amsterdam. Het eerste onderzoek is een bloedtest om Alzheimer op te sporen, het tweede onderzoek richt zich op de invloed van de darmen op Alzheimer.

Naast onderzoek is praktische ondersteuning ook heel belangrijk. Alzheimer Nederland heeft hiervoor Alzheimer Cafés opgericht in heel Nederland. Een deel van het geld dat met Vergeet Mij Niet – MAGGY’S wordt binnengehaald gaat dan ook naar het Alzheimer Café Bunschoten-Spakenburg. Leuke bijkomstigheid is dat dit café dit jaar haar 10-jarig bestaan viert.